Ting 14 Virtuelle samlinger og oppslagstavler

Pinterest board 23 mobile things
Folk som jobber i bibliotek og museum er opptatt av samlinger, men det er fortsatt få som lager og vedlikeholde samlinger av nettbaserte ressurser. I denne tingen skal vi se på hvordan vi kan jobbe med samlinger ved bruk av verktøy som Pinterest og Tumblr. Vi vil se nærmere på:
  • Hvordan institusjoner og mennesker kan bruke nettsider og verktøy til å vedlikeholde samlinger og innhold når som helst
  • Hvordan bibliotekansatte kan bruke disse verktøyene til å vedlikeholde lenkesamlinger og relevante ressurser for arbeid og faglig utvikling.

Oppdag
  • Pinterest lar brukerne lage virtuelle oppslagstavler med bilder og videoer de har stor interesse av. Bibliotek bruker Pinterest til forskjellige ting, her er et par eksempler: British Library bruker Pinterest til å samle bilder, informasjon og filmer om hvordan deres samlinger blir brukt i lokalsamfunnet, Made with British Library. Getty Museum har en tavle (eller en board som det heter i Pinterest) som heter Insta-Getty hvor de setter pris på at de besøkende tar bilder av museets utstilling og bygninger og at de deler opplevelser de har hatt på museet.
  • Bibliotekansatte kan samle ressurser som er relevante for deres arbeid. Se Pinterest Boards vi bruker til å utvikle 23 mobile ting og til å samle eksempler.
Tumblr er en mikrobloggingsplattform som tillater brukerne å poste deres eget innhold eller reblogge innhold postet av andre brukere. Postene kan tagges med hashtagger, for eksempel #libraries

Utforsk 

Reflekter
  • Hvor lett er det for bibliotekets lånere å pinne ting fra din samling (for eksempel katalogposter eller digitale bilder)?
  • Har du prøvd å søke  for å se hvor mye av bibliotekets innhold som allerede er lagt inn i Pinterest av bibliotekets lånere? Prøv å søke på bibliotekets URL.
  • Kan biblioteket bruke Pinterest til å holde lånerne oppdatert på det som skjer i biblioteket? City of Greater Bendigo Council brukte Pinterest board for å holde folk oppdaterte på ominnredningen av biblioteket.
  • Kan du bruke Pinterest til å lage en gruppe for bokanbefalinger?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar